Seksuaaliterapia

Seksuaaliterapiassa annetaan lupa oman seksuaalisuuden pohtimiselle turvallisessa terapiasuhteessa. Siinä etsitään ratkaisuja yksilön esiin nostamaan seksuaalisuuteen liittyvään ongelmaan. Seksuaaliterapian tavoitteena on voimaantuminen ja yksilön seksuaalisen hyvinvoinnin lisääntyminen.

 

Osasto:

Kuvaus

Kärsimysten polku

Seksuaalioikeudet kuuluvat jokaiselle. Seksi on toimintaa, seksuaalisuus kaikkea sitä, mitä olemme. Aina ei ole helppo hyväksyä omaa kehoaan. Miten hyvin tunnet oman kehosi ja omia seksuaalisia tarpeitasi? Tuntuuko seksi vastenmieliseltä vai eikö se kiinnosta lainkaan? Oletko kokenut seksuaalista väkivaltaa? Koetko häpeää tai syyllisyyttä menneisyyden teoista tai traumoista. Vaivaako seksuaalinen haluttomuus, tai onko Sinulla seksiaddiktio (seksiriippuvuus)? Kärsitkö orgasmivaikeuksista, erektio-ongelmista tai seksikivuista? Onko uskottomuus tai halujen eriparisuus nakertanut parisuhdettanne? Pohditko omaa seksuaalisuuttasi tai sukupuolisuuttasi?

 

Selviytymistä ja nautintoa arkeen

Seksuaaliterapia auttaa Sinua ymmärtämään ja integroimaan omaa seksuaalisuuttasi, sen juuria, tarpeita ja rajoja turvallisesti. Sen tavoitteena on seksuaalinen hyvinvointi, mikä näkyy mm. seksuaalisen itsetunnon kohoamisena ja rajojen vahvistumisena. Tällöin voimavarasi tulevat käyttöön, olet aidommin kontaktissa itseesi ja nautinnon mahdollisuuskin lisääntyy.

Seksuaaliterapia on pidempikestoista kuin seksuaalineuvonta. Luottamukselliset käyntikerrat sovitaan yksilön/parin ongelmasta ja tarpeista riippuen. Yksilö- tai parikäynti on 45 min, 60 min tai 90 min.

Seksuaaliterapiaan ei ole mahdollista saada Kelan tukea.

HUOM! Seksuaaliterapiassa asiakas ja terapeutti eivät koskettele toisiaan.

Olen Suomen seksologisen seuran jäsen. Olen suorittanut seksuaaliterapiakoulutuksen Sexpo-säätiöllä Helsingissä.

 

Haluan lisätietoa